Sinema ve Kostüm İlişkisinde Bilimkurgu

Sinema ve Kostüm İlişkisinde Bilimkurgu

Bu haftaki Perşembe Söyleşimizin konuğu sanatçı Sefa Çeliksap. Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil Tasarım Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Çeliksap, Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil Ana Sanat Dalı’nda Yüksek Lisans ve  Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema alanında “Sanatta Yeterlik” derecesine sahip oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Profesörlük unvanını aldı. Disiplinler arası sanat ilişkisi bağlamında akademik ve sanat çalışmalarına devam eden sanatçı, CERN’de açtığı “Light Gate” başlıklı iki ayrı deneysel fotoğraf sergisi büyük ses getirdi. Ulusal ve uluslararası karma fotoğraf sergileri ve kısa filmleri de bulunan sanatçı, Fotoğraf, Sinema, Giyilebilir Sanat ve Sinema Kostüm Tasarımı gibi alanlarda Sanatta Yeterlilik düzeyinde teorik ve uygulamalı dersler vermektedir.

Söyleşimizde disiplinler arası sanat ve tasarım ilişkilerinin bir arada kullanıldığı sinemada, senaryo ile oluşturulan öykünün, kostüm tasarımı aracılığı ile oluşturulan estetik ve görsel algının ALIEN filmi üzerinden tanımlanması ana fikir olarak belirlenmiştir.

Filme ait görseller ve özgün deneysel fotoğraf çalışmaları üzerinden sanat ve bilim ilişkisi tartışılacaktır.

FacebooktwittermailFacebooktwittermailby feather