“Sanal Kent” Kitabı Üzerine
Söyleşimiz kütüphanede yüz yüze bir etkinlik şeklinde olacak, CANLI YAYIN OLMAYACAKTIR. İlgilenen kütüphane dostlarımız e-mail ya da telefon yoluyla rezervasyon yaptırabilir. Kontenjan sınırlıdır.
Bu haftaki konuğumuz Seran Demiral Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde “Çevrimiçi Çocuklukta Özneleşme Mekanizmaları” teziyle doktora eğitimini tamamlamıştır. “Münzevi” ve “Hissizleşme” isimli fantazya romanları; “Kafası Karışıklar” başlığı altında çocuklarla felsefe ekseninde kurgusal çalışmaları, “Parmak Uçları,” “Likya’nın Şarkısı” ve “Hatırla” gibi gençlik romanları yayımlanmıştır. Demiral bilimkurgu, feminist ütopya, eko-kurgu gibi türlerde de yazmaktadır. “Hayat Üretim Merkezi” ve “Sanal Kent” isminde bilimkurgu romanları ile farklı dillere çevrilmiş ve antolojilerde yayımlanmış öyküleri de bulunmaktadır.
Söyleşimizde, yazarın “Sanal Kent” romanı ekseninde bilimkurguda güncel olan iklim-kurgu, eko-kurgu vb. türlerin zamansızlığından -zamanlar boyu var olmasından- söz edeceğiz. Dünyadan örneklerle, tarihsel, coğrafi, politik ve toplumsal konuların bilimkurguyu nasıl dönüştürdüğü üzerine söyleşeceğiz.