Görünür Gerçek-Dışı, Görünmez Gerçek
Bu haftaki Perşembe Söyleşimizde konuğumuz fotoğrafçı ve yönetmen Kerem Evcil. Bilgisayar Programcılığı ve Felsefe okuduktan sonra çeşitli kurs ve atölyelerde resim, fotoğraf, sinema, küratörlük alanında eğitimler ve sertifikalar aldı ve eğitim verdi.
Resim çizdi, öykü ve senaryo yazdı, fotoğraf, reklam, belgesel, kısa film ve klip çekti; fakat en çok imajlarla düşündü, imajı ve imajlarla düşünmeyi düşündü.
Perspektifi, tersten perspektifi, “punctum”u, zaman-imgeyi, Floransa ve Bağdat’ı düşündü. Gezdi, gördü, iz sürdü.Brassai’den Arbus’a, Araki’den Koudelka’ya, Martin Parr’dan Robert Doisneau’ya fotoğraf kitapları topladı, koleksiyon yaptı.
Görünür-görünmez, gerçek- gerçek dışı gibi tanımlamaların büyütülüp küçültülerek önce fotoğrafa sonra sanat tarihine ve dahası insanlık tarihine kadar uzatılabilir olmasının ele alınacağı söyleşi, fotografik gerçek ve gerçek dışılık konuları üzerinden görünür ve görünmez olanların doğasına dair tartışmaları Mythos ve Logos (Mitoloji), Bilim ile Kurgu (Bilimkurgu) ikiliklerinin bir araya gelişlerinde olduğu düzlemde inceleyerek fotografik bir düşünbilimin imkanlarını sorgulamayı hedeflemektedir.