Panel : Türkiye'de Bilimkurgunun Son 10 Yılı

Panel : Türkiye’de Bilimkurgunun Son 10 Yılı

Berkol Bilimkurgu Günleri’nin ilk etkinliğinde, bilimkurgu alanındaki istikrarlı yayınlarını uzun zamandır sürdüren, alanın önde gelen üç platformunun temsilcileri,  Bilimkurgu Kulübü’nden İsmail Yamanol, Kayıp Rıhtım’dan Hakan Tunç ve Yerli Bilimkurgu Yükseliyor’dan Arda Tipi, Jülide Kayaş’ın moderatörlüğünde Türkiye’de bilimkurgunun son on yılını ele alacaklar.

İsmail Yamanol

1999’da Bilimkurgu Kulübü’nün kuruculuğunu üstlenerek ülkemizde türün gelişip yaygınlaşmasında önemli rol oynadı. 2016’da Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen bilimkurgu öykü yarışmasında “İlk Görev”başlıklı öyküsüyle ikincilik elde etti. İthaki Yayınları etiketiyle piyasaya sürülen “Yeryüzü Müzesi”, “İlk” ve “Silsile” adlı seçkilere birer öyküyle katkıda bulundu. Hâlen Bilimkurgu Kulübü’nün yayın yönetmenliğini yürütüyor.

Hakan Tunç

1988 yılında Darıca’da dünyaya geldi. Kocaeli Üniversitesinden mezun oldu. Özel bir şirkette çalışırken aynı zamanda kurucusu olduğu Kayıp Rıhtım platformunu geliştirmeye ağırlık verdi. Yazıları birçok gazete, dergi ve internet sitesinde yayımlandı.  Şimdilerde Kayıp Rıhtım’daki Genel Yayın Yönetmenliği görevinin yanı sıra Aylık Öykü Seçkisi ve Fantastik Canavarlar projeleriyle ilgilenmeye devam ediyor.

Arda Tipi

1974 doğumlu yazar bilimkurguyla ilkokul yıllarında tanışmış, sonrasında aktif olarak ilgilenmeyi sürdürmüştür. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Klasik Filoloji Anabilim Dalında tamamladıktan sonra amatör olarak sinema ve senaryo yazımı üzerine çalışır. Çevirmenlik, müzisyenlik ve grafik tasarımcılık gibi profesyonel uğraşlarının ardından kısa film senaryolarıyla başladığı yazarlık hayatına öykü ve araştırma yazılarıyla Yerli Bilimkurgu Yükseliyor platformunda devam etmektedir.

Jülide Kayaş
Çevirmen, editör, tasarımcı, bilimkurgu okuru. Açık Radyo’da üç yayın dönemi yayınlanan Sentinel bilimkurgu programının yürütücülerinden. Kuruluşundan bu yana Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’ne gönüllü olarak katkıda bulunuyor.

FacebooktwittermailFacebooktwittermailby feather