Korku Edebiyatı ve Müzik

Korku Edebiyatı ve Müzik

Bu haftaki Perşembe Söyleşimizin konuğu, yazar, arkeolog ve gazeteci Özlem Ertan. Ertan’ın İlk romanı ‘Âşık Kadınlar Denizhanesi’ 2015’te, ikinci romanı ‘Benim Güzel Ölülerim’ 2017’de yayımlandı. Korku, bilimkurgu ve fantazya türlerindeki öyküleri Gölge, Yabani ve Lemur gibi dergilerde yayımlandı.

‘Olimpos Öyküleri’, ‘Aşkın Karanlık Yüzü’, ‘Karanlık Yılbaşı Öyküleri’, ‘Karanlıktaki Kadınlar’ adlı öykü derlemelerinde öyküleriyle yer aldı. Müzik temalı korku öykülerinden oluşan ‘Hayalet Müzik’ derlemesinde hem konsept yaratıcısı ve proje yönetmeni hem de yazar olarak bulundu. 2010-2016 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde opera ve klasik müzik üzerine köşe yazarı ve konuk yazar olarak yazıları yayınlandı.

Şu an Evrensel gazetesi başta olmak üzere çeşitli basın organlarında klasik müzik, opera ve edebiyatla ilgili yazılar yazıyor ve söyleşiler yapıyor.

Söyleşide, yazarımız ‘Hayalet Müzik’ antolojisinde ve ‘Karanlıktaki Kadınlar’ öykü seçkisinde yer alan ‘Karanlık Opera’ adlı hikâyesinden yola çıkarak müzik ile korku edebiyatı ilişkisi üzerinde duracaktır.

Aralarında H.P. Lovecraft’ın da olduğu korku yazarları, eserlerinde müzikten de yararlanmışlardı. Müzik ve korku edebiyatı her zaman birbirini besleyen iki alan olmuştur. Bu bağlamda konularını gotik romanlardan alan operalardan, korku yazarlarının metinlerinden esinlenen müzisyenlerden ve korku temalı klasik müzik eserlerinden de bahsedeceğimiz söyleşiye tüm kütüphane dostlarımız davetlidir.

FacebooktwittermailFacebooktwittermailby feather